Kayısı Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?
Kayısı Çekirdeği Yağı Nedir ? Neye İyi Gelir ?
Kayısı çekirdeği yağı, kayısı meyvelerinin kurutulmuş çekirdeklerinden soğuk pres yöntemi kullanılarak elde edilir. Kayısı çekirdeği, yapısında cildi besleyici antioksidan özelliği olan vitamin ve mineraller ihtiva eder. Cildin beslenmesi için vücudun dışarıdan alması gereken oleik (Omega-9) ve linoleik (Omega-6) yağ asitleri açısından zengindir. Ayrıca, kayısı çekirdeği yağında A, D, E, K vitaminleri bulunur.
Kayısı Çekirdeği Yağının Faydaları Nelerdir ?
- Eklem iltihabı, sertliği ve ağrısını önler.
- Antioksidan bakımından zengin olduğu için cilt kanserine yol açabilecek hücresel mutasyonu önler.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Enflamasyonu azaltır.
- Kötü kolesterolü düşürerek kalp sağlığını korur.
- Cildi yumuşatır.
- Cilt tonunu iyileştirmeye, cildin yumuşaklığını ve parlaklığını korumaya yardımcı olur.
- Cilt kırışıklıklarının, ince çizgilerin ve lekelerin görünümünü hafifletir.
- Akne oluşumunu önler.
- Egzama ya da deri iltihabı gibi diğer cilt sorunlarında derideki yanma, kaşıntı ve tahriş hissini azaltıp tedaviye yardımcı olur.
- Öksürük, astım, bronşit gibi solunum sistemi ile ilgili hastalıkların tedavisinde etkilidir.
- Kabızlık belirtilerini hafifletir.
- Saça parlaklık verir.
- Saç kırıklarının oluşumunu önler.
- Saç derisini nemlendirir.
- Saçların daha hızlı uzamasını sağlar.
- Göz altlarında oluşan morluklara fayda sağlar.
Uyum Sağladığı Yağlar : Üzüm Çekirdeği Yağı, Tatlı Badem Yağı, Hindistan Cevizi Yağı, Jojoba Yağı , Limon Yağı, Karanfil Yağı
Kayısı Çekirdeği Yağının Yan Etkileri Nelerdir ?
Alerjik hassasiyeti bulunan kişilerde istenmeyen reaksiyonlara sebep olabilir. Bu sebeple yüzünüze uygulamadan önce, kolunuzun küçük bir bölümünde test etmenizi tavsiye ederiz. Bunun dışında kayısı yağı, uygun dozajda kullanıldığı takdirde herhangi bir yan etki meydana getirmez. Fakat kullanımda aşırıya kaçılması halinde vücutta birikerek; “siyanid” isminde zehirli bir maddeye dönüşüm gösterir. Bu durum, çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu sebeple tavsiye edilen kullanım miktarının aşılmaması önerilir. Dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise kesinlikle kayısı yağını sürdükten sonra güneşe çıkmayınız. Akşamları yatmadan önce temizlediğiniz cildinize rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
Kayısı Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır ?
Yalnızca harici kullanım içindir. İçilemez.
Topikal Kullanım :
Kayısı Çekirdeği Yağı oleik ve linoleik asit açısından zengin olması nedeniyle cilt tonunu eşitler, sivilce lekelerini ve izlerini yok eder. Göz çevresinde oluşum gösteren ince çizgi ve kırışıkların giderilmesinde kayısı yağı son derece etkilidir. Gözaltı morluklarınız için geceleri birkaç damla sürüp, masaj yapmanız yeterlidir. Saç derisini besler. Özellikle uçlarda yoğunlaşan kırıkların onarılmasını sağlar. Saç tellerini güçlendirir ve hacim kazandırır. Saç ve kirpikleri uzatıp, kaşların da beslenmesini sağlayan kayısı yağı; aşırı kullanımında yüz bölgesinde tüylenmeye sebebiyet verebilir. Çünkü bileşeninde bulunan etmenler; kıl köklerini besleyici niteliktedir. Fakat cilt yüzeyine uygulaması günlük birkaç damla oranında tutulduğu takdirde; böyle bir sorunla karşılaşılmaz.