Aspir Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?
Naturechem Aspir Yağı Nedir ? Neye İyi Gelir ?
Aspir yağı, Compositae veya Asteraceae familyasından geniş yapraklı aspir bitkisinin (Carthamus tinctorius L.) tohumlarından elde edilir. Aspir yağının başlıca kimyasal bileşenleri; oleik, linoleik, palmitik, stearik, linolenik ve palmitoleik asitlerdir. İçeriğinin yüzde 45 yağ olan aspir; Omega 3 ve 6 yağları, kalsiyum, fosfor, demir, B1, B2, B3 ve E vitaminleri, antioksidanlar, antiseptikler açısından oldukçe zengindir. Son dönemlerde zayıflamak isteyenlerin sıkça başvurduğu aspir yağı, içeriğindeki esansiyel doymamış yağ asitleri ile vücuttaki yağ ve kas dengesini düzenler. Sitemizden %100 Doğal Aspir yağı siparişinizi vermek için tıklayınız ..
Naturechem Aspir Yağının Faydaları Nelerdir ?
- Aspir yağı içinde bulundurduğu vitaminler sayesinde eklem ağrıları tedavisinde, migren ve baş ağrılarını hafifletmek için, iltihap tedavilerinde kullanılmaktadır.
- Nefes darlığı ve göğüs tıkanıklığını gidermede etkilidir.
- Yaz aylarında bronzlaştırıcı güneş kremi olarak kullanılabilir.
- Aspir yağı içerdiği yağ asidleri sayesinde vücutta kolesterol seviyesini dengede tutar. Ayrıca linoleik asit bakımından da zengin olan aspir yağı; ateroskleroz, felç ve kalp krizi riskini azaltır.
- Diyabeti dengeler, kan şekerini dengeler.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Aspir yağının içindeki yüksek linoleik asit ve E vitamini içeriği, cilt rengini eşitler, sivilce ve akne oluşumunu engeller,lekeleri açar,yara izlerini yok eder.
- Oleik asitçe zengin olması nedeniyle saç dökülmesini engeller,saçların sağlıklı uzamasını sağlar.
- Aspir yağı içerisindeki linoleik asit sayesinde PMS semptomlarının şiddetini azaltır,regl ağrılarını hafifletir ve aynı zamanda adet döngüsünü düzenler.
- Vücutta yağ birikimini engelleyen, metabolizmayı hızlandıran aspir yağı kolesterol seviyesini koruyarak kilo vermeye yardımcı olur.
Aspir Yağının Uyum Sağladığı Yağlar : Jojoba Yağı, Hindistan Cevizi Yağı, Mısır Filizi Yağı, Çörek Otu Yağı, Zeytinyağı, Badem Yağı, Hint Yağı, Çam Terebentin Yağı, Ceviz Yağı, Argan Yağı, Biberiye Yağı
Naturechem Aspir Yağının Yan Etkileri Nelerdir ?
Göz ile temasından kaçınınız, temas halinde bol su ile yıkayınız. Oda sıcaklığında, direkt güneş ışığından uzakta saklayınız.
Aspir yağının dahili kullanımda fazla kullanılması sonucunda; mide bulantısı, alerjik reaksiyonlar, kusma, ishal, tansiyon düşüklüğü yaşanabilir. Bu tür yan etkilerin oluşmaması adına aspir yağının günlük kullanımı 1-2 tatlı kaşığını geçmemelidir.
Naturechem Aspir Yağı Nasıl Kullanılır ?
Dahili Kullanım :
*Bu şifalı yağın faydalarından yararlanmak istiyorsanız günlük düzenli olarak kullanabilirsiniz.Aspir yağını zayıflamak amaçlı kullananlar salatalarda sirkeye, bala yada yoğurda 1-2 tatlı kaşığı katarak kullanabilirler. Isıya dayanıklı bir yağ değildir bu nedenle yemeklerin içinde kullanılmamalıdır.Aspir yağını kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise günlük kullanım miktarıdır.Üst solunum yollarını iyileştirici etkisi bulunan bu yağ, özellikle kış aylarında öksürük, balgam gibi durumlarda bir tatlı kaşığı aspir yağını içerek tedavi olabilirsiniz.
Topikal Kullanım :
*Aspir yağının cildinize sağladığı faydalardan yararlanmak için birkaç damla aspir yağını cildinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz. E vitamini açısından zengin olan aspir yağını saç için kullanacak ise haftada bir saç diplerine masaj yapılarak ve ardından da durulayarak kullanılabilir.
Aromatik Kullanım :
Aspir yağı, aromaterapi masaj yağlarında da kullanılmakta, eklem, baş ve migren ağrılarında kullanılmaktadır.