Okaliptüs Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

heading_title

Okaliptüs Yağı Nedir ? Neye İyi Gelir ?

 

Okaliptüs Yağı; tropikal iklimde yetişen okaliptüs ağacının yapraklarından çıkarılan esansiyel bir yağdır. Okaliptüs yağı; alternatif tıp başta olmak üzere gıda, sağlık, kozmetik ve temizlik alanlarında sık bir şekilde kullanılır.


Okaliptüs Yağının Faydaları Nelerdir ?


  • Okaliptus yağı geçmişten günümüze üst solunum yolu ve akciğer hastalıklarında sıklıkla başvurulan doğal bir reçetedir.
  • Halk arasında KOAH olarak bilinen kronik obstrüktif akciğer hastalığına iyi gelir.
  • KOAH’ın yanı sıra soğuk algınlığı, öksürük, bronşit, astım, grip ve sinüzit gibi rahatsızlıklara karşı etkilidir.
  • Bununla birlikte bronşit tedavisi için 6 yaşından küçüklere önerilmemektedir.
  • Solunum yollarını temizler.
  • Ciğerlere daha fazla hava girmesine yardımcı olur.
  • Burun tıkanıklığını ortadan kaldırır ve rahat nefes almayı kolaylaştırır.
  • Doğal bir sivrisinek kovucu olan okaliptüs yağı, aynı zamanda oldukça iyi bir dezenfektandır.
  • Okaliptüs yağının faydalarından bir diğeri ise uyku problemini çözmesidir. Okaliptüs yağını koklayarak uykunuzun açılmasını sağlayabilirsiniz.
  • Doğal böceksavar olarak nitelendirilen okaliptüs yağı ile bitlenme problemini ortadan kaldırabilirsiniz.

 

Okaliptüs Yağının Yan Etkileri Nelerdir ?


Kronik bir rahatsızlığınız bulunuyorsa veya bir ilaç kullanıyorsanız kullanımından önce doktorunuza danışabilirsiniz. Hamilelerin, emziren annelerin ve böbrek rahatsızlığı bulunan kişilerin okaliptüs yağını kullanması tavsiye edilmemektedir.

 

Okaliptüs Yağının Uyumlu Olduğu Yağlar : Limon Yağı, Greyfurt Yağı, Bergamot Yağı,  Lavanta Yağı, Nane Yağı, Çay Ağacı Yağı


Okaliptüs Yağı Nasıl Kullanılır ?

 

Dahili Kullanım :


Okaliptüs yağını dahili kullanırken dozuna dikkat etmeniz sağlığınız açısından yararlı olacaktır. Okaliptüs yağını 1-2 damla suya damlatıp içebilirsiniz. Kronik bir rahatsızlığınız bulunuyorsa veya bir ilaç kullanıyorsanız kullanımından önce doktorunuza danışabilirsiniz.


Topikal Kullanım :


Okaliptüs yağı aynı zamanda sırt, göğüs ya da boğaz bölgesine de birkaç damla damlatılarak kullanılabilmektedir. Bu şekilde istenilen bölgelere masaj yapılarak uygulandığında rahatlama sağlayacaktır.

 

Aromatik Kullanım :


Buhurdanlık : Suyun sürekli sıcak kalmasını, böylece içindeki aromatik yağların havaya yayılmasını sağlayan bir sisteme sahip olan buhurdanlıklar, aromatik yağları kullanmanın en etkili yollarından biridir. Buhurdanlığınıza damlatacağınız 2-3 damla yağ zihinsel odaklanma gücünü arttırır.

Okaliptüs yağını yastığınıza, birkaç damla kadar damlatarak da solunum sorunlarının önüne geçebilirsiniz. Bunun dışında ferahlatıcı etkiye sahip olan okaliptüs yağının şişe ile kokusu çekilebilir.


İlgili Yazılar
Hodan Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Hodan Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Hodan bitkisi ülkemizde Marmara ve Karedeniz bölgesinde yetişen,mavi renkteki çiçekleri mayıs ayının ortalarından eylül ayının sonuna kadar, farklı zamanlarda açan bir bitkidir. Hodan yağı niasin, kolin, protein, lif, mineral, tiamin, riboflavin ile A ve C vitaminleri bakımından zengin olması nedeniyle cilt sorumu gidermede ve kolajen üretiminde oldukça etkili bitkisel bir yağdır.Ayrıca yüksek miktarda, güçlü bir antienflamatuar olan gamma linolenik asit (GLA) ihtiva eder. Hodan Yağı başta baş ağrısı,bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi,saç dökülmesine iyi gelmesi gibi bir çok faydaları vardır. yazının devamı için "tıklayınız..."

Jojoba Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Jojoba Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Jojoba bitkisi Mojave, Arizona, California dışında İsrail topraklarında da yetişebilen Simmondsiaceae familyasındaki bir bitki türüdür. Özellikle kozmetik alanında kullanılan Jojoba yağının çok faydalı olduğu bilinmketedir. E vitamini bakımından da zengin olan bu yağ, günümüzdeyse güzellik sektörünün vazgeçilmezleri arasında gösteriliyor. Jojoba yağı, mükemmel bir nemlendiricidir. Ciltteki nem kaybını önler ve cildi besler. cildi makyaj kalıntılarından da arındırır.  Antibakteriyel özelliğe sahiptir. Bu sayede ciltte bakteri ve mantar oluşumunun önüne geçer. Yazının devamı için "tıklayınız..."

Buhurdanlık Nedir ? Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Buhurdanlık Nedir ? Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Buhurdan kelimesi, ’yakılınca güzel kokulu duman çıkaran madde’ anlamına gelen Arapça ‘bahur’ kelimesinden  türetilmiştir. Kullanım bakımından çok eski devirlerden beri kullanılan tütsüyle benzer özelliktedir. Farklı olarak bitki parçaları ve reçine gibi maddeler yerine damıtma yöntemiyle elde edilmiş olan saf uçucu  yağlar kullanılır. Yazının devamı için "tıklayınız..."

Pelesenk Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Pelesenk Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Pelesenk ağacı (gül ağacı) Brezilya’da bolca yetişen, dekorasyon amaçlı ve mobilya, enstrüman ve yemek çubuğu yapımında kullanılan ünlü bir ağaçtır. Pelesenk yağı, bilimsel adı aniba rosaeaodora olan gül ağacı bitkisinden soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen bitkisel bir yağdır.  Yağın bileşenleri oldukça etkilidir. Pelesenk yağı ılık, baharatımsı, odunsu, çiçeğe çalan ve canlandırıcı bir aromaya sahiptir.  Bu özellikleri sebebiyle parfümeri ve sabun yapımında özellikle tercih edilir. Yağın ağrı kesici, antidepresan, dezenfektan, afrodizyak, antibakteriyel ve uyarıcı özellikleri vardır. Yazının devamı için "tıklayınız..."

Aspir Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Aspir Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Aspir yağı, Compositae veya Asteraceae familyasından geniş yapraklı aspir bitkisinin (Carthamus tinctorius L.) tohumlarından elde edilir. Aspir yağının başlıca kimyasal bileşenleri; oleik, linoleik, palmitik, stearik, linolenik ve palmitoleik asitlerdir. İçeriğinin yüzde 45 yağ olan aspir; Omega 3 ve 6 yağları, kalsiyum, fosfor, demir, B1, B2, B3 ve E vitaminleri, antioksidanlar, antiseptikler açısından oldukçe zengindir. Son dönemlerde zayıflamak isteyenlerin sıkça başvurduğu aspir yağı, içeriğindeki esansiyel doymamış yağ asitleri ile vücuttaki yağ ve kas dengesini düzenler. yazının devamı için "tıklayınız..."