Greyfurt Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

heading_title

Greyfurt Yağı Nedir ? Neye İyi Gelir ?


Greyfurt, çoğunlukla zayıflamak amacıyla kullanılan vitamin ve mineral deposu bir meyvedir. Ana vatanı Çin ve Amerika Birleşik Devletleri olan greyfurt, portakaldan daha büyük bir subtropikal narenciye türüdür. Greyfurt, turunçgiller arasında en yüksek C vitaminine sahiptir. Bunun yanı sıra içerisinde A ve B grubu vitaminler de vardır. Kalsiyum, potasyum, magnezyum, bakır ve sodyum bakımından da oldukça zengin olan greyfurt, Latince ismiyle “cennetten gelen meyve” olarak tanımlanmaktadır.


Greyfurt Yağının Faydaları Nelerdir ?


  • Yağlı cilde iyi gelir.
  • Sivilceleri geçirir.
  • Baş ağrısına iyi gelir.
  • Yüz bölgesindeki lifleri güçlendirir ve sarkmaları önler.
  • Diyet yapan kişilerin zinde kalmasını ve canlanmasını sağlar.
  • Bünyesinde pek çok vitamin bulundurduğu için grip ve soğuk algınlığına karşı tavsiye edilir.
  • Halsizlik ve yorgunluk alma özelliğine sahiptir.
  • Yalnızca kokusuyla bile negatif enerjileri zihninizden uzaklaştırabilir.
  • Greyfurt yağı göğüslere düzenli olarak sürülürse göğüsler sıkılaşır ve toparlanır.
  • Greyfurt yağı selülit tedavisi için etkilidir. Ayrıca önleyici olarak kullanılırsa selülit oluşumunu engeller.
  • Enerji veren özelliği ile canlı ve aktif olmanıza yardım eder.
  • Birkaç damla greyfurt yağını su şişenize ekleyerek sindirim problemi yaşadığınız günlerde tüketebilirsiniz; böylece hazımsızlık ve yavaş çalışan bağırsak sorunlarına kısa yoldan çözüm bulabilirsiniz.

 

Uyarılar:


Göz ile temasından kaçınınız, temas halinde bol su ile yıkayınız. Oda sıcaklığında, direkt güneş ışığından uzakta saklayınız.Sürekli olarak ilaç kullanan ve kronik bir hastalığı olan kişinin, bu ürünü kullanmadan önce kesinlikle doktoruna danışması gerekmektedir.


Greyfurt Yağının Uyumlu Olduğu Yağlar: Susam Yağı, Portakal, Limon Çay Ağacı ve Frankincense Yağları ile uyum sağlar. Greyfurt Yağı harici kullanımlarda zeytinyağı ya da farklı bir taşıyıcı yağla seyreltilmelidir.

 

Greyfurt Yağı Nasıl Kullanılır ? 


Dahili Kullanım:


1 çay bardağı içme suyunun içine 3 – 5 damla greyfurt yağı damlatarak tüketebilirsiniz.Yağ damlatılarak hazırlanan suyu, günde bir defadan fazla içmeniz önerilmez.


Topikal Kullanım: 


Badem, susam,jojoba yağı veya zeytinyağı içerisine birkaç damla greyfurt yağı karıştırarak selülit önleyici ve kas ve eklem ağrılarını gidermeye yardımcı olan bir masaj yağı oluşturabilirsiniz.


Cilt ve bakım ürünlerinde: Özellikle akneli ve yağlı ciltlerin bakımında kullanılan krem ve losyonlara eklenerek kullanılabilir. Ayrıca yağlı saçlarda yağı dengeleyen şampuanlarda kullanılır.


Aromatik Kullanım:


Buhurdanlık: Suyun sürekli sıcak kalmasını, böylece içindeki aromatik yağların havaya yayılmasını sağlayan bir sisteme sahip olan buhurdanlıklar, aromatik yağları kullanmanın en etkili yollarından biridir. Buhurdanlığınıza damlatacağınız 2-3 damla greyfurt yağı zihinsel odaklanma gücünü arttırır. Koklandığı zaman uyarıcı etkileri baş ağrısına, uyku haline, beyin bulanmasına ve kötü ruh haline iyi gelir.


İlgili Yazılar
Ev Yapımı Doğal Cilt Maskesi Yaptım

Ev Yapımı Doğal Cilt Maskesi Yaptım

Herkese mutlu günler :)

Tatil günümü fırsata çevirip evde bir cilt maskesi yaptım. Cildi nemlendirici, besleyici ve lekeleri azaltmaya yardımcı olması açısından bu maskenin içerisinde avokado, mango (kabukları ile birlikte), ev yapımı tamamen doğal papatya ve kantaron yağı kullandım. Bu karışımda neden bu 4 malzemeyi seçtiğimi size kısaca açıklamak istiyorum. yazının devamı için "tıklayınız..."

Buhurdanlık Nedir ? Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Buhurdanlık Nedir ? Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Buhurdan kelimesi, ’yakılınca güzel kokulu duman çıkaran madde’ anlamına gelen Arapça ‘bahur’ kelimesinden  türetilmiştir. Kullanım bakımından çok eski devirlerden beri kullanılan tütsüyle benzer özelliktedir. Farklı olarak bitki parçaları ve reçine gibi maddeler yerine damıtma yöntemiyle elde edilmiş olan saf uçucu  yağlar kullanılır. Yazının devamı için "tıklayınız..."

Pelesenk Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Pelesenk Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Pelesenk ağacı (gül ağacı) Brezilya’da bolca yetişen, dekorasyon amaçlı ve mobilya, enstrüman ve yemek çubuğu yapımında kullanılan ünlü bir ağaçtır. Pelesenk yağı, bilimsel adı aniba rosaeaodora olan gül ağacı bitkisinden soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen bitkisel bir yağdır.  Yağın bileşenleri oldukça etkilidir. Pelesenk yağı ılık, baharatımsı, odunsu, çiçeğe çalan ve canlandırıcı bir aromaya sahiptir.  Bu özellikleri sebebiyle parfümeri ve sabun yapımında özellikle tercih edilir. Yağın ağrı kesici, antidepresan, dezenfektan, afrodizyak, antibakteriyel ve uyarıcı özellikleri vardır. Yazının devamı için "tıklayınız..."

Baobab Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Baobab Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Ebegümecigiller familyasının bir üyesi olan baobab, tohumlarında bol miktarda mineral ve A, C, D, K ,E vitaminlerinin tamamını  barındırması nedeniyle çok değerli bir yağdır. Baobab, dünyadaki en besleyici olanlardan biri olduğuna inanılan bir meyve üretir. Bu meyveden üretilen toz, dünyadaki diğer meyvelerden daha fazla antioksidan içerir. Baobab yağı da bu meyvelerden elde edilir. Yağ sarımsı veya altın renklidir ve hafif fındık kokusu na sahiptir. Afrikalı kadınlar bu yağı yüzlerce yıldır doğal bir güzellik yöntemi olarak kullanmışlardır. Bu yağ, içeriğindeki vitamin ve minerallerin yanı sıra aynı zamanda Omega 3,6,9 yağ asitleri, aminoasitler,kalsiyum,alfa ve betakaroten ,uronik asit, tartarik asit ,tanenler ve fitosteroller yönünden de bolca zengin olması nedeniyle,özellikle cilt bakımı konusunda uzman sayılabilecek mucizevi bir yağdır.yazının devamı için "tıklayınız..."

Çörekotu Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Çörekotu Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Düğün çiçeği familyasından olup tohumlarından çoğalan bir bitki türü olan çörek otu antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahiptir. Doğu Avrupa, Batı Asya ve Orta Doğu'da yetişir. İnsanlar çörekotunu ilaç, gıda ve kozmetik ürünlerinde kullanılmaktadır. Romatoid artrit, astım, alerjik rinit gibi pek çok hastalığın tedavisine yardımcı olur. Yazının devamı için "tıklayınız..."