Pelesenk Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

heading_title

Pelesenk yağı nedir ? Neye iyi gelir ?

Pelesenk ağacı (gül ağacı) Brezilya’da bolca yetişen, dekorasyon amaçlı ve mobilya, enstrüman ve yemek çubuğu yapımında kullanılan ünlü bir ağaçtır.Pelesenk yağı, bilimsel adı aniba rosaeaodora olan gül ağacı bitkisinden soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen bitkisel bir yağdır. Yağın bileşenleri oldukça etkilidir.Pelesenk yağı ılık, baharatımsı, odunsu, çiçeğe çalan ve canlandırıcı bir aromaya sahiptir.  Bu özellikleri sebebiyle parfümeri ve sabun yapımında özellikle tercih edilir. Yağın ağrı kesici, antidepresan, dezenfektan, afrodizyak, antibakteriyel ve uyarıcı özellikleri vardır. Sitemizden %100 Doğal Pelesenk yağı siparişinizi vermek için tıklayınız ..

Pelesenk yağının faydaları

  • Her cilt tipi için uygundur.Özellikle kuru, iltihaplı, hassas ve dökülen ciltlerde yüksek başarı gösterir.
  • Cilde elastikiyetini kazandırır. Hamilelerde çatlak oluşmasını önler.
  • Kırışıklıkları ve pigment lekeleri açar, ciltteki kırmızılık ve mikro çatlakları tedavi eder, cilt rengini düzenler.
  • Mükemmel bir antidepresandır,depresyon tedavisinde kullanılır,rahatlatıcı ve yatıştırıcı etkisi vardır. 
  • Romatizmal kaynaklı eklem ağrılarının, ekrem kireçlenlmelerinin,kas ağrılarının ve krampların dindirilmesinde etkilidir. 
  • Ağrı kesici özelliğe sahiptir.
  • Antiseptiktir.Basit kesik, sıyrık ve böcek ısırıklarında kullanılabilir.
  • Bağırsak enfeksiyonlarının tedavisinde etkilidir.
  • Popüler bir ölü hücre temizleme yağıdır ve yüzdeki dokulara doğal ve sağlıklı bir parlaklık verir. Yaşlanmayı geciktirir ve erken yaşlanma belirtilerini giderir. 
  • Hafızayı ve bilişsel faaliyetleri güçlendirir. Nevrozlu hastalıkların tedavisinde etkilidir.
  • Doğal Bir Deodoranttır.  Kullanıldığı ortamda bakteriyel enfeksiyonlara karşı koruma sağlar.
  • Pelesenk yağı cilt kanseri tedavisinde etkilidir, bu yağ sağlıklı hücrelerin yenilenmesine ve kanserli hücrelerin kontrol edilmesine yardımcı olur
  • Nefes darlığına karşı etkilidir.
  • Uyarıcıdır, metabolizmayı hızlandırır. 
  • Migren ağrılarında şakaklara sürülmek suretiyle tedavi sağlanır.
  • Balgam sökücü özelliği vardır,öksürüğe iyi gelir. Bu sayede akciğerleri temizler.
  • Göz kararmalarını önler.

 

Uyum Sağladığı Yağlar:  Portakal, Bergamot, Neroli, Limon, Lavanta, Yasemin ve Gül yağı ile iyi uyum sağlar.


Pelesenk yağının yan etkileri/zararları

Sadece harici kullanımı içindir.Temiz cilde masaj yapılarak uygulanır.6 yaştan küçük çocuklar ve hamileler pelesenk yağı doktora danışmadan kullanmamalıdır.Göz ile teması halinde ılık suyla yıkayınız.Oda sıcaklığında kapalı ve ışıktan uzak ortamda saklayınız.



Pelesenk (Gül Ağacı) yağı nasıl kullanılır?

Sadece harici kullanımı içindir.(İçilmez)

Aromatik kullanım: Buhurdanlıkta veya difüzerde kokulandırmada kullanılabilir.

Topikal kullanım: Ciltte kullanımında mutlaka taşıyıcı, sabit bir yağa(tatlı badem yağı,jojoba yağı vb)30 gr’a yaklaşık 3-4 gr oranında eklenerek kullanılmalıdır.Romatizmal ağrılar ve migren için birebirdir.Romatizmal ağrıları geçirmek için hardal tohumu dövülüp,bal ile karıştırılarak ağrılı bölgeye masaj yapılmalıdır.Migren için  nane yağı,kekik yağı,papatya ve lavanta yağı ile karıştırılarak ve su ile seyreltilerek şakak ve alın bölgesine masaj yapılmalıdır


İlgili Yazılar
Tatlı Badem Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Tatlı Badem Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Badem gülgiller ailesi grubunda yer alan küçük bir ağaç türü meyvesi olarak bilinen ve meyve olarak yenilebilen besindir. Ortadoğu ve Güneybatı Asya civarlarında yetişen içi beyaz ve dışı kabukla kaplı bir meyvedir. Bademin en etkili olanı badem yağıdır. Bademin çekirdeği belirli süre ezilerek hazırlanır.Tatlı badem yağı ve acı badem yağı olmak üzere ikiye ayrılır. İkisi arasındaki en etken fark farklı ağaç türlerinde elde edilmeleridir. En çok kullanılan tatlı badem yağı sabit yağ sınıfında olarak yapının içerisinde yağ asitleri mevcuttur. Bunun için cilt ve saç için en çok tatlı badem yağı tercih edilir.  Badem yağının antioksidan, anti-inflamatuar, bağışıklık artırıcı ve skar (yanık ya da yara izleri) azaltıcı özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. Yazının devamı için "tıklayınız..."

Greyfurt Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Greyfurt Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Portakal ile çapraz bir melez meyve olan greyfurt, ilk defa Batı Hint Adaları’ndan olan Barbados’da yetiştirilmiş ve daha sonra dünyaya yayılmıştır. A, E, C ve K vitaminleri ile pantotenik asit, tiamin, niasin ve piridoksin içeren bir yapıya sahiptir. Greyfurt yağı, meyvenin kabuklarından elde edilir. Endüstriyel yapımı sırasında kabuklar, soğuk presleme yoluyla ezilir ve daha sonra farklı işlemlere tabi tutularak yağ haline getirilir. C vitamini zengini olan greyfurt yağı faydaları çok olan bitkisel yağlardan biridir. Vücudu rahatlattığı ve zindelik verdiği için masaj sırasında yaygın olarak kullanılır. Çünkü aromaterapi özelliği vardır. Ruhi sıkıntıları olan kişilere önerilen yağ, insanda ferahlık ve tazelik duygusu oluşturur. yazının devamı için "tıklayınız..."

Okaliptüs Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Okaliptüs Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Okaliptus yağı, adından da anlaşılabileceği gibi tropikal iklimde yetişen okaliptus ağacının yapraklarından elde edilen bir tür esansiyel yağdır. Alternatif tıp başta olmak üzere sağlık, kozmetik, gıda ve temizlik ürünleri alanlarında sıklıkla kullanılır. Okaliptus yağı içilir mi diye merak edenler varsa, hemen yanıtlayalım. Evet okaliptus yağı içilebilir. Ancak okaliptüs yağını kullanırken dozunu dikkat etmeniz sağlığınız açısından yararlı olacaktır. Okaliptüs yağını günde bir defa 1-2 damla suya damlatarak içebilirsiniz. Bu şifalı bitkisel yağ dahili ve harici olarak kullanıma uygundur. En çok bilinen faydası solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelmesidir. Keskin ve ferahlatıcı bir kokusu vardır.yazının devamı için "tıklayınız..."

Baobab Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Baobab Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Ebegümecigiller familyasının bir üyesi olan baobab, tohumlarında bol miktarda mineral ve A, C, D, K ,E vitaminlerinin tamamını  barındırması nedeniyle çok değerli bir yağdır. Baobab, dünyadaki en besleyici olanlardan biri olduğuna inanılan bir meyve üretir. Bu meyveden üretilen toz, dünyadaki diğer meyvelerden daha fazla antioksidan içerir. Baobab yağı da bu meyvelerden elde edilir. Yağ sarımsı veya altın renklidir ve hafif fındık kokusu na sahiptir. Afrikalı kadınlar bu yağı yüzlerce yıldır doğal bir güzellik yöntemi olarak kullanmışlardır. Bu yağ, içeriğindeki vitamin ve minerallerin yanı sıra aynı zamanda Omega 3,6,9 yağ asitleri, aminoasitler,kalsiyum,alfa ve betakaroten ,uronik asit, tartarik asit ,tanenler ve fitosteroller yönünden de bolca zengin olması nedeniyle,özellikle cilt bakımı konusunda uzman sayılabilecek mucizevi bir yağdır.yazının devamı için "tıklayınız..."

Çörekotu Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Çörekotu Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Düğün çiçeği familyasından olup tohumlarından çoğalan bir bitki türü olan çörek otu antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahiptir. Doğu Avrupa, Batı Asya ve Orta Doğu'da yetişir. İnsanlar çörekotunu ilaç, gıda ve kozmetik ürünlerinde kullanılmaktadır. Romatoid artrit, astım, alerjik rinit gibi pek çok hastalığın tedavisine yardımcı olur. Yazının devamı için "tıklayınız..."