Karanfil Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

heading_title

Karanfil Yağı Nedir ? Neye İyi Gelir ?


Mersingiller ailesinden karanfil ağacı çiçeğinin gonca kısmı karanfil olarak adlandırılmaktadır. Bu bitki türü yağmurlu ve sıcak iklim ağacı olduğundan her zaman yeşil kalmaktadır. Ülkemizde de bolca bulunmaktadır. Karanfil bitkisinin ayrıca kendisi kadar tomurcuğunda yaklaşık %20 uçucu yağ bulunur. Bu karanfil yağı insan sağlığı için çok faydalıdır.


Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir ?


  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Şiddetli baş ağrısını hafifletir.
  • Ağız içinde oluşan yaralara, diş çürüklerine karşı etkilidir.
  • Astım, bronşit, sinüzit, soğuk algınlığı, öksürük gibi solunum yolu hastalıklarına iyi gelir.
  • Balgam söktürücü etkisi vardır.
  • Mide bulantısı ve kusmaya karşı etkilidir.
  • Ağız kokusunu giderir.
  • Stresi ve zihinsel yorgunluğu alır.
  • Hafızayı güçlendirir.
  • Enfeksiyon tedavisinde fayda sağlar.
  • Hazımsızlığa ve ülsere iyi gelir.
  • Eklem ağrılarını azaltır.
  • Ödem riskini azaltır.
  • Kalp damar sağlığını olumlu yönde etkiler.
  • İnsülin seviyesini eşitler.
  • Karaciğer yağlanmasını engeller.
  • Akne ve sivilce oluşumunu azaltır.
  • Uyku problemlerine iyi gelir.
  • Kabızlığı önler.
  • Kulak ağrılarını hafifletir.
  • Kan dolaşımını hızlandırır.
  • Kanı temizler.
  • Cilt sarkmaları ve kırışıklıkları önler.
  • Cildi nemlendirir.
  • Saçlardaki kepeklenmeyi tedavi eder.
  • Saçların hızlı uzamasına yardımcı olur.


Karanfil Yağının Yan Etkileri Nelerdir ?


Karanfil yağının aşırı dozda kullanılması, öjenol içeriğinden dolayı alerjik reaksiyonlara veya toksik etkilere sebep olmaktadır. Bir diğer zararı ise; Diş ağrıları için sık ve aşırı dozda kullanıldığı takdirde diş etlerine, deriye, mukoza zarlarına zarar verebilmektedir. Karanfil yağını kullanmaya başlamadan önce doktorunuza danışmanız gerektiğini unutmayın. Karanfil yağı bazı insanlarda cilt tahrişine neden olabilir. Ayrıca, yakın zamanda ameliyat geçirmiş olanlar, peptik ülseri ve kanama bozukluğu olan kişilerin karanfil yağı kullanımından kaçınması gerekir. Oda sıcaklığında, direkt güneş ışığından uzakta saklayınız.


Karanfil Yağının Uyumlu Olduğu Yağlar: Siyam Asilbendi, Baharat Yağları, Bal ve Turunçgil Yağları


Karanfil Yağı Nasıl Kullanılır ?

Dahili ve harici kullanım için uygundur.


Topikal:

Karanfil uçucu yağı Hindistan cevizi gibi bir baz yağla seyreltilerek kullanılmalıdır.Ciltte seyreltilmemiş yağın kullanımı tahrişe neden olabilir.


Dahili:

Karanfil, tatlılarda, reçellerde, ev yapımı meyve sularında ve kompostolarda baharat olarak kullanılır.

Karanfil tomurcukları bitkisel çaylarda kullanılabilir.

Toz haline getirip diş ağrısı olmak üzere pek çok ağrının tedavisinde kullanılabilir.

Günde bir-iki tane karanfil çiğnemek içeriğinde yüksek oranda bulunan demir, protein, fosfor, kalsiyum, karbonhidrat ve A, C vitaminlerinden faydalanmanızı sağlar.


Aromatik:

Ortam kokulandırması için buhurdanlık ya da elektrikli difuzör kullanabilirsiniz.Yüksek tansiyon,soğuk algınlığı-nezle rahatlaması için evde ya da ofiste kullanılabilir.

İlgili Yazılar
Limon Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Limon Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Ilıman iklimlerde ağaçta yetişen beyaz çiçekli çok yıllık bir bitki olan limona yapraklarında ve meyvesinde bulunan uçucu yağlar kokusunu verir.Limonun kendisi hatta kabuğu mucize etkiler yaratabilirken yağı da tam bir şifa kaynağıdır. Limon yağı, aromaterapide yaygın olarak kullanılan bir esansiyel yağ türüdür. Limon kabuğundan elde edilmektedir. C ve B6 vitamini ile potasyum deposudur.Basit şeker ve karbonhidratlardan oluşur.Diyet lifi olarak bilinen %60 pektin içerir. Az yağ ve az protein içerir. Çeşitli sağlık yararları sağlayan; sitrik asit (limon tuzu), hesperidin (P vitamini), diosmin, eriocitrin ve D-limonen gibi antidoksidanlar içerir. yazının devamı için "tıklayınız..."

Lavanta Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Lavanta Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Lavanta, binlerce yıldır hastalıkların tedavisinde kullanılan şifalı bir bitkidir. En belirgin özelliği kokusu ve rengi olan lavantanın bedeni ve zihni arındırdığına inanılır. Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan lavanta gerek yağ gerekse çay olarak tüketilebilir. Lavanta yağı, aromaterapide ve birçok aromatik preparat ve kombinasyonda çok faydalıdır.Bugün lavanta yağı, bir aromaterapi yağı, jeller, infüzyonlar, losyonlar, sabunlar, bebek ürünleri ve mumlar dahil olmak üzere çeşitli formlarda sıklıkla kullanılmaktadır. yazının devamı için "tıklayınız..."

Nane Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Nane Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Nane yağı, nane (Mentha) bitkisinin yapraklarından distilasyon yöntemi ile elde edilen bir aromatik (uçucu) yağdır. Nane yaprakları, içeriğinde bolca mentol barındırır ve su buharı distile edildiğinde aktif etken maddeler yoğun bir şekilde çıkarılan yağa geçmiş olur. Antik Uzakdoğu tıbbında sıklıkla kullanılan nane yağının, Yunan ve Mısır kaynaklarında da sözü geçer. Nane Yağının başta baş ağrısına, karın ağrısına iyigelmesi, sindirim sorunlarını gidermesi gibi bir çok ve daha fazlası faydaları vardır. yazının devamı için "tıklayınız..."

Sarı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Sarı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Naturechem Sarı Kantaron Yağı, genellikle Avrupa ülkelerinde yaygın olarak bulunan mayasıl otu ve yara otu olarak da bilinen, senelerdir alternatif tıpta sıkça kullanılan ve şifalı olduğu düşünülen sarı kantaron çiçeğinin yapraklarından elde edilen yağdır. Bitki çiçeklenme dönemine geldiğinde, tomurcukları kurutularak, zeytinyağı dolu şişelerde bekletilmesiyle yapılır. Oldukça geniş kullanım alanına sahip olan sarı kantaron yağı, sorunlu bölgeyi tedavi etmekte oldukça etkilidir. yazının devamı için "tıklayınız..."

Avokado Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Avokado Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Avokado ülkemizde çok sık kullanılmasa da yetiştiriciliği yapılan bir meyvedir. İşte avokado yağının faydalarından bazıları: Tansiyonu düşürür. Kan basıncını düşürmesi sebebiyle yüksek tansiyonu düşürücü etki yapar. Kalbi korur. Tekli doymamış yağ asitleri ile omega 9 yağ asitini içerdiği için kalp dostudur. Birçok vitamin içerir. İçerdiği vitaminler sayesinde vücudun vitamin ihtiyacını karşılar. Yüksek oranda E vitamini içerir. E vitamini sayesinde cildi güzelleştirir, göz sağlığını korur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Hücreleri serbest radikallere karşı korur. Hafızayı güçlendirir. Sindirim sistemine iyi gelir. yazının devamı için "tıklayınız..."