Limon Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

heading_title

Limon Yağı Nedir ? Neye İyi Gelir ?


Ilıman iklimlerde ağaçta yetişen beyaz çiçekli çok yıllık bir bitki olan limona yapraklarında ve meyvesinde bulunan uçucu yağlar kokusunu verir. Limonun kendisi hatta kabuğu mucize etkiler yaratabilirken yağı da tam bir şifa kaynağıdır. Limon yağı, aromaterapide yaygın olarak kullanılan bir uçucu yağ türüdür. Limon kabuğundan elde edilmektedir. C ve B6 vitamini ile potasyum deposudur.Basit şeker ve karbonhidratlardan oluşur. Diyet lifi olarak bilinen %60 pektin içerir. Az yağ ve az protein içerir. Çeşitli sağlık yararları sağlayan; sitrik asit (limon tuzu), hesperidin (P vitamini), diosmin, eriocitrin ve D-limonen gibi antidoksidanlar içerir.


Limon Yağının Faydaları Nelerdir ?


  • Böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
  • İnme riskini düşürür.
  • Çeşitli kansere karşı savaşır.
  • Alerjik astımı önler.
  • Anemiye iyi gelir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Sindirim sistemini korur.
  • Kalp sağlığını korur.
  • Hipertansiyonu engeller.
  • Diyabeti düşürür.
  • Kemik erimesini (osteoporoz) engeller.
  • Gribi engeller.
  • İdrar Söktürür.
  • Saçın parlak bir görünüm almasını ve saç derisini güçlendirir.
  • Vücudu toksinlerden arındırır.
  • Karaciğeri temizler.
  • Antiseptik özelliğe sahiptir.
  • Kabızlığı önler, gazı giderir, midenin rahatlamasını sağlar.
  • Kronik hemoroit belirtilerini önler.
  • Ciltte ve dişte oluşan lekeleri önler.
  • Yaraların iyileşme sürecini hızlandırır.
  • Enfeksiyonlarla mücadele eder, solunum sorunlarına iyi gelir.


Limon Yağının Yan Etkileri Nelerdir ?


Oldukça güçlü bir yağ olan limon yağı, kullanılmadan önce bir taşıyıcı yağla (jojoba, tatlı badem veya avokado yağı gibi) mutlaka inceltilmelidir. Aksi halde çeşitli komplikasyonlara ve tahrişlere neden olabilir. Ayrıca, boyun, yüz ve cildin diğer hassas noktalarına doğrudan uygulanmamalıdır. Limon yağı sürülen bölgeler güneş ışınlarından korunmalıdır. Hamileler, bebekler ve çocukların kullanması önerilmemektedir. Oda sıcaklığında, direkt güneş ışığından uzakta saklayınız.


Limon Yağının Uyumlu Olduğu Yağlar: Selvi, Ardıç, Lavanta, Kekik, Mersin ve Çam Yağları

 

Limon Yağı Nasıl Kullanılır ?

 

Topikal:

Limon Esansiyel Yağı, potansiyel olarak cilt tahrişine neden olabileceğinden seyreltilerek kullanılmalıdır. Limon Yağı kullanmadan önce cilt testi yapılması önerilir. Bu, uçucu yağı, Hindistan Cevizi Yağı, Zeytin Yağı veya Jojoba Yağı gibi bir taşıyıcı yağda seyrelterek ve hassas olmayan küçük bir cilt bölgesinde az miktarda uygulanarak yapılabilir. Topikal olarak uygulandığında, güneşe maruz kalmaktan kaçınılmalıdır, çünkü Limon Yağı cildi UV ışınlarına duyarlı hale getirebilir. Limon Yağı asla gözlerin, iç burnun ve kulakların yakınında veya özellikle hassas cilt bölgelerinde kullanılmamalıdır.

 

Aromatik:

Ortam kokulandırması için buhurdanlık ya da elektrikli difuzör kullanabilirsiniz. Ayrıca Çamaşır makinenizin yıkama haznesine 1 kaç damla koyarak bulaşıklarınızın hoş kokmasını ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.


Dahili:

FDA saf limon otu uçucu yağını tüketim için güvenli olarak kabul eder. Bu durum  %100 terapötik sınıf,yüksek kaliteli yağlar için geçerlidir. Suya 1 damla ekleyebilir çiğ balla karıştırarak besin takviyesi olarak alabilirsiniz.


İlgili Yazılar
Karanfil Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Karanfil Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Mersingiller ailesinden karanfil ağacı çiçeğinin gonca kısmı karanfil olarak adlandırılmaktadır. Bu bitki türü yağmurlu ve sıcak iklim ağacı olduğundan her zaman yeşil kalmaktadır. Ülkemizde de bolca bulunmaktadır. Karanfil bitkisinin ayrıca kendisi kadar tomurcuğunda yaklaşık %20 esansiyel yağ bulunur. Bu karanfil yağı insan sağlığı için çok faydalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, Şiddetli baş ağrısını hafifletir, Ağız içinde oluşan yaralara, diş çürüklerine karşı etkilidir, Astım, bronşit, sinüzit, soğuk algınlığı, öksürük gibi solunum yolu hastalıklarına iyi gelir, Balgam söktürücü etkisi vardır, Mide bulantısı ve kusmaya karşı etkilidir. Yazının devamı için "tıklayınız..."

Nane Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Nane Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Nane yağı, nane (Mentha) bitkisinin yapraklarından distilasyon yöntemi ile elde edilen bir aromatik (uçucu) yağdır. Nane yaprakları, içeriğinde bolca mentol barındırır ve su buharı distile edildiğinde aktif etken maddeler yoğun bir şekilde çıkarılan yağa geçmiş olur. Antik Uzakdoğu tıbbında sıklıkla kullanılan nane yağının, Yunan ve Mısır kaynaklarında da sözü geçer. Nane Yağının başta baş ağrısına, karın ağrısına iyigelmesi, sindirim sorunlarını gidermesi gibi bir çok ve daha fazlası faydaları vardır. yazının devamı için "tıklayınız..."

Jojoba Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Jojoba Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Jojoba bitkisi Mojave, Arizona, California dışında İsrail topraklarında da yetişebilen Simmondsiaceae familyasındaki bir bitki türüdür. Özellikle kozmetik alanında kullanılan Jojoba yağının çok faydalı olduğu bilinmketedir. E vitamini bakımından da zengin olan bu yağ, günümüzdeyse güzellik sektörünün vazgeçilmezleri arasında gösteriliyor. Jojoba yağı, mükemmel bir nemlendiricidir. Ciltteki nem kaybını önler ve cildi besler. cildi makyaj kalıntılarından da arındırır.  Antibakteriyel özelliğe sahiptir. Bu sayede ciltte bakteri ve mantar oluşumunun önüne geçer. Yazının devamı için "tıklayınız..."

Buhurdanlık Nedir ? Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Buhurdanlık Nedir ? Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Buhurdan kelimesi, ’yakılınca güzel kokulu duman çıkaran madde’ anlamına gelen Arapça ‘bahur’ kelimesinden  türetilmiştir. Kullanım bakımından çok eski devirlerden beri kullanılan tütsüyle benzer özelliktedir. Farklı olarak bitki parçaları ve reçine gibi maddeler yerine damıtma yöntemiyle elde edilmiş olan saf uçucu  yağlar kullanılır. Yazının devamı için "tıklayınız..."

Sivilce Serumu

Sivilce Serumu

Naturechem Sivilce  Serumu; Sivilce ve akne oluşumunu,içeriğindeki %100 organik bitkisel aktiflerle engellemek amacıyla tasarlanmış bir serumdur. Ergenlik sürecinde veya yağlanmaya bağlı ciltte geçmeyen sivilce oluşumuna  çözüm arıyorsanız,  Naturechem Sivilce  Serumunu  mutlaka denemenizi öneririz. yazının devamı için "tıklayınız..."