Paçuli Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

heading_title

Paçuli Uçucu Yağı Nedir ? Neye iyi gelir ?


Paçuli uçucu yağı, kurutulmuş ve hafif fermente olmuş paçuli yapraklarının su buharı distilasyonundan  elde edilen uçucu yağdır. Yaklaşık 1 kg paçuli materyalinden 20-30 ml uçucu yağ elde edilir. Paçuli yağının kendine has bir kokusu vardır. Genelde odunsu, tatlı ve baharatlı, bir koku olarak tarif edilir.  Vetiver, sandal, sedir ve akgünlük gibi kokularla birlikte parfümlerde fiksatif olarak kullanılır. 


Paçuli  Yağının Faydaları Nelerdir ?


  • Ruhsal durumu dengeler.
  • Kalp çakra yağıdır. Sedir, zencefil gibi yağlarla birlikte topraklanmaya yardım eder.
  • Kozmetik, parfümeri ve aromaterapide yaygın olarak kullanılır.
  • Dolaşımı uyardığı için selülit masajında kullanılır.
  • Her cilt tipine uygundur. Kırışık ve olgun ciltlerde faydalıdır.
  • Yaşlanma karşıtı bakım yapar, kırışıklık oluşumunu yavaşlatır.
  • Akneli, yıpranmış ciltler için dengeleyicidir.
  • Egzama, dermatit, yangı problemlerinde tercih edilir.
  • Kılcal damar, gül hastalığı problemlerinde etkilidir.
  • Ciltteki leke oluşumunu önler.
  • Doğal bir sinek kovucudur.
  • Yağlı ve kepekli saçlar için faydalıdır.
  • Tırnak sararması ve kırılması için bir taşıyıcı yağla seyreltilerek kullanılır.

 


Uyarılar:


Haricen kullanım içindir. Paçuli uçucu yağı güvenli bir yağ olsa da bazı kişilerde hassasiyet oluşturabilir. Uçucu yağlar cilde direkt olarak sürülmez! Kullanmadan önce badem, kayısı gibi bir sabit yağda seyreltilmelidir. (Yüz için % 1 oranında, vücut için % 2 oranında) Çocuklardan ve evcil hayvanlardan uzak tutulmalıdır. Hamile ve emziren kadınların kullanmadan önce doktora danışması önerilir. Oda sıcaklığında, direkt güneş ışığından uzakta, ağzı sıkıca kapalı olarak saklayınız.

 

Paçuli Yağının Uyumlu Olduğu Yağlar: Paçuli uçucu yağı; lavanta, kakule, bergamot, elemi, tatlı portakal, servi, misk adaçayı, ylang ylang, kara biber, ıtır gibi yağlarla uyumludur.

 

Paçuli Yağı Nasıl Kullanılır ? 


Topikal kullanım:


Akne ve leke karşıtı bakımında faydası olan paçuli yağı direkt cilde uygulanan bir yağ değildir. Tüm uçucu yağların, sabit bir yağ ile seyreltilmesi gerekir. Akneye eğilimli ciltler ve normal cilt tipleri jojoba yağı ile bu seyreltme işlemini yapabilirler. Kuru ve lekeye eğilimi olan ciltler ise üzüm çekirdeği ya da susam yağı ile seyreltme işlemini sağlayabilir. Yüz, vücut ve saç bakımında da kullanılabilir. 50 ml sabit yağ içerisine 5-10 damla ekleyerek kendinize nemlendirici etkili masaj yağı yapabilirsiniz.


Aromatik kullanım:


Ortam kokulandırması için buhurdanlık ya da elektrikli difuzör kullanabilir, yaşam alanınızdaki havayı tazeleyebilirsiniz. Ürünlerimiz %100 doğal hammaddelerle ve %100 saf uçucu yağlar ile formüle edilir. Ürünlerimiz kesinlikle paraben, sülfat, SLES, SLS, sentetik koku, sentetik boya ve koruyucu içermez. Doğa dostudur, vegan kullanımına uygundur.


Yorgun bir günün sonunda rahatlamak ve rahat bir uykuya geçişe yardımcı olması için formül:

 

  • 3 Damla Lavanta (Lavandula angustifolia)
  • 2 Damla Portakal (Citrus sinensis)
  • 1 Damla Paçuli (Pogostemon cablin)

 


İlgili Yazılar
Organik Bebek Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Organik Bebek Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Zengin mineral yapısı ile bebek yağı özellikle bebeklerin hassas cildini korumak için kullanılmaktadır. Ancak aynı zamanda cilde sağladığı faydalar ile son dönemlerde yetişkinlerin de kullandığı bir doğal kaynaktır. Kozmetik reyonlarında yerini yavaş yavaş almaya başlayan bebek yağları, cildin daha yumuşak ve pürüzsüz görünmesine fırsat vermektedir. Güvenli ve sağlıklı bir kullanım ile beraber cildin daha genç, nemli ve çatlaklardan arınmasına imkan tanımaktadır. yazının devamı için "tıklayınız..."

Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Keten Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Dünyanın farklı yerlerinde, güneşli bölgelerde yetişen keten bitkisinden elde edilen tohumlara keten tohumu denilmektedir. Keten bitkilerinden elde edilen tohumların preslenmesi ile elde edilen yağa da keten tohumu yağı adı verilmektedir. İçeriğinde yüksek oranda lif bulunduran keten tohumu, vitamin yönünden de oldukça zengindir. E, K, B12 vitaminleri ve Omega 3 bakımından zengin bir içeriğe sahip olan keten tohumu, faydalı yağları ve mineralleri de içerisinde bulundurmaktadır. Zengin besin içeriğine sahip olan keten tohumu yağı, içerdiği vitaminler, mineraller ve yağlar sebebiyle insan vücudu için sayısız fayda barındırmaktadır. yazının devamı için "tıklayınız..."

Lavanta Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Lavanta Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Lavanta, binlerce yıldır hastalıkların tedavisinde kullanılan şifalı bir bitkidir. En belirgin özelliği kokusu ve rengi olan lavantanın bedeni ve zihni arındırdığına inanılır. Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan lavanta gerek yağ gerekse çay olarak tüketilebilir. Lavanta yağı, aromaterapide ve birçok aromatik preparat ve kombinasyonda çok faydalıdır.Bugün lavanta yağı, bir aromaterapi yağı, jeller, infüzyonlar, losyonlar, sabunlar, bebek ürünleri ve mumlar dahil olmak üzere çeşitli formlarda sıklıkla kullanılmaktadır. yazının devamı için "tıklayınız..."

Kekik Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Kekik Yağı Nasıl Kullanılır ? Faydaları Nelerdir ?

Kekik yağı, şifalı doğal yağlar arasında yer alan ve birçok hastalığa iyi gelmesiyle bilinmektedir. Antik dönemlerden günümüze kadar solunum ve cilt hastalıklarına iyi gelen kekik yağı, antioksidan özelliği sayesinde vücudun toksinlerden arınmasını sağlayarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik yağının insan sağlığına olan faydaları şöyledir: Vücudun enfeksiyon ve iltihaplardan arınmasını sağlamaktadır. Vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Birçok kanser türüne karşı kekik yağı kullanılması önerilir. Kemik ve eklem ağrılarına iyi gelmektedir. Özellikle bel ağrılarının tedavisi için kekik yağı tavsiye edilmektedir. yazının devamı için "tıklayınız..."

Organik Hindistan Cevizi Yağı

Organik Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi ağacı, palmiyegiller ailesinden, tropikal iklimlerde 100 yaşına dek yaşayabilen ve 10 yaşından 60 ila 70 yaşına dek meyve veren bir ağaçtır. Meyvesi olan hindistan cevizi, sert, kabuklu ve tüylü, iç kısmı beyaz etli bir yapıdadır. Kozmetik ürünlerde en çok kullanılan meyvelerden biridir. Toz ve tanecikler halinde tatlandırıcı olarak tüketilmektedir. Hindistan cevizi yağı, meyvesi preslenerek soğuk sıkım olarak elde edilir. Başlıca faydaları cildi besler, onarır. Kilo vermeye yardımcıdır. Hormon düzenleyicidir. yazının devamı için "tıklayınız..."